Zorg dichtbij
De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) eenvoudig uitgelegd door Ieder(in).
Ieder(in) streeft ernaar dat chronisch zieken en mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen aan de maatschappij. Hun belangenbehartiging is daarom levensbreed en richt zich op talrijke thema’s. Op hun website vindt u een informatie over zorgverzekering, WMO, langdurige zorg en PGB.
Ieder(in) streeft ernaar dat chronisch zieken en mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen aan de maatschappij. Hun belangenbehartiging is daarom levensbreed en richt zich op talrijke thema’s. Hier een overzicht over wonen.
Iedereen in Nederland heeft een huisarts. Deze brochure van de Patiëntenfederatie Nederland geeft antwoord op vragen over de relatie tussen de huisarts en de patiënt.
Voor een goede gezondheid van uw gebit gaat u naar de tandarts. In deze brochure van de Patiëntenfederatie Nederland 'vragen over de tandarts' leest u over rechten en plichten, vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).
Informatiekaart van Patiëntenfederatie Nederland over Veilig medicijngebruik in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg.: tips voor cliënt & tips voor verzorgende(n)
Naar de tandarts? Deze informatiekaart van de Patiëntenfederatie Nederland geeft tips over hoe u samen met uw tandarts kunt zorgen voor een veilige behandeling
Deze Informatiekaart van de Patiëntenfederatie Nederland gaat over hoe u met uw tandarts over goede mondzorg beslist.
Deze informatiekaart van de Patiëntenfederatie Nederland geeft tips over spoedeisende zorg. Waar kunt u terecht voor het doorgeven van uw hulpvraag en wat zijn de kosten?
Deze website van de Patiëntenfederatie Nederland gaat over de intensieve langdurige zorg (24-uurszorg) die geregeld wordt door de overheid in de Wet langdurige zorg (Wlz). Andere vormen van langdurige zorg worden geregeld door de gemeente via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of de zorgverzekeringswet (ZvW).
Deze website van de Patiëntenfederatie Nederland kunt u goed gebruiken bij voorbereiding voor het consult met de huisarts.
Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat informatie over zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien van kinderen, en sociale zekerheid.
Gemeenten moeten er voor zorgen dat mensen zo mogelijk thuis kunnen wonen. Dit is vastgelegd in de wet maatschappelijke ondersteuning, uitgelegd op de website rijksoverheid.
Spierziekten Nederland geeft uitgebreide informatie over: Persoonsgebonden budget; Eigen bijdragen; Financiële ondersteuning; Woningaanpassingen; Hulpmiddelen; Mobiliteit; Langdurige, intensieve zorg; Begeleiding en dagbesteding; Mantelzorg; Wonen met ADL-assistentie; Hulp bij het huishouden; Wijkverpleging; Kinderen en jongeren, Doe het niet alleen.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekte.
Speciaal voor uw huisarts ontwikkelt de VSOP met het de huisartsorganisatie NHG en patiëntenorganisaties brochures over zeldzame aandoeningen. Hier vindt u een alfabetisch overzicht.