Genees- & Hulpmiddelen
Op ThuisAlsThuis, een virtueel huis, maak je kennis met diverse mogelijkheden en middelen om thuis te blijven wonen. Bespreek met je ergotherapeut hoe je hulpmiddelen verkrijgt bij jouw gemeente of zorgverzekering.
In de CBG Geneesmiddeleninformatiebank vindt u de officiële informatie over alle geneesmiddelen die in Nederland zijn toegelaten, zoals de wetenschappelijke productinformatie, het openbare beoordelingsrapport en de patiëntenbijsluiter. U kunt uitgebreid zoeken op diverse kenmerken waaronder, werkzame stof, hulpstof, houder handelsvergunning en additioneel risicominimalisatiemateriaal.
Het CBG legt uit wat beschikbaarheid van geneesmiddelen onder een compassionate use programma inhoudt.
Geneesmiddelen die niet geregistreerd zijn in Nederland kunnen soms op artsenverklaring worden voorgeschreven. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legt uit hoe dit in zijn werk gaat.
Marktoelating van medische hulpmiddelen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legt de rol van de notified body uit.
Wilt u meer weten over medicijnen? KiesBeter verwijst naar websites met onafhankelijke, betrouwbare informatie over medijnen en zorg.
Op Apotheek.nl van de KNMP, de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers, vind u deskundige informatie over medicijnen, klachten en ziektes.
Informatie van de KNMP over afspraken met de zorgverzekeraar, medicijnprijzen en vergoedingen in de openbare apotheek.
Bereidingen van de apotheek. Wanneer maakt uw apotheker medicijnen op maat?
Heeft u een verminderde nierfunctie door uw aandoening? Dat kan de werking van uw medicijnen beinvloeden. Lees hier wat uw apotheker dan doet.
Geneesmiddelen zijn soms tijdelijk of definitief niet beschikbaar. KNMP Farmanco stroomlijnt de informatie over beschikbaarheid.
Heeft u een bijwerking van medicijnen? Meldt het bij Bijwerkingencentrum Lareb via formulier op de website of download de Bijwerking app, voor uw telefoon of tablet.
Lees ook dit thema van de Patiëntenfederatie Nederland over het medicatieoverzicht.
Negen filmpjes van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) over medicatie rondom ziekenhuisbezoek en -opname en de rol van de ziekenhuisapotheker hierbij. Zoek het onderwerp van uw keuze uit en vergroot uw kennis over medicijngebruik.
Scouters.nl, toegankelijke, onafhankelijke en innovatieve zelfhulp voor en door mensen met een bewegingsbeperking, mantelzorgers en professionals.
Hulpmiddelen voor mensen met een bewegingsbeperking op allerlei gebieden vindt u op deze site van Spierziekten Nederland.
Je hebt hulp nodig bij alledaagse activiteiten. Met de Hulpmiddelenwijzer van Vilans vind je de juiste oplossing voor jouw probleem.
Op medicijnkosten.nl van Zorginstituut Nederland kunt u actuele informatie vinden over de vergoeding van geneesmiddelen; preferentiebeleid; of u zelf moet bijbetalen en; of er een vervangend geneesmiddel is dat wel helemaal wordt vergoed.