Eigen regie & Lotgenotencontact
Vanaf het AMC&VUmc patiëntenportaal Mijn Dossier, kunt u informatie uit uw medisch dossier bekijken, uw (adres)gegevens aanpassen, afspraken aanvragen of afzeggen, uitslagen bekijken, herhaalrecepten aanvragen en berichten uitwisselen met uw behandelteam.
Speel Alle Sterren Van De Hemel, een therapeutisch bordspel voor rouwverwerking, ontwikkeld door Daisy Luiten, ook onder begeleiding van een therapeut).
Mijn ErasmusMC, biedt inzage in een samenvatting van uw persoonlijk medisch dossier (Mijn Dossier). U kunt online afspraken plannen bij een aantal poliklinieken (Mijn Afspraakplanner) of uw persoonlijke gegevens inzien (Mijn Gegevens).
Familienet is een veilige pagina voor uw moeder, vader, kind of vriend en iedereen die voor hen zorgt. Mantelzorgers én professionele verzorgers delen hier berichten, foto’s, documenten en een agenda. Zo is iedereen op de hoogte en verbetert de samenwerking.
Juridisch advies nodig? Leden van een organisatie aangesloten bij Ieder(in), kunnen bij het Juridisch Steunpunt Regelrecht terecht met vragen over bijvoorbeeld uitkeringen, wonen, vervoer, onderwijs, inkomen en rechtsbescherming (curatele, mentorschap en dergelijke).
Kanker.nl, netwerk en informatieplatform (ervaringsverhalen, discussiegroepen en informatie) voor mensen met kanker, ook over zeldzame tumoren.
Via het LUMC patiëntportaal bekijkt u uw medische gegevens en stelt u vragen direct aan uw behandelaar. Snel en veilig.
De app Coach4Life is een leefstijl-app voor nierpatiënten ontwikkeld door de Nierstichting.
Samen met uw arts beslissen over de behandeling die het beste bij u past. Stel 3 goede vragen bij de dokter. In dit filmpje van de Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten krijgt u handvatten hoe dat te bereiken.
In deze brochure van de Patiëntenfederatie Nederland worden de wettelijk geregelde mogelijkheden rond inzage in het medisch dossier weergegeven.
Deze brochure van de Patiëntenfederatie Nederland geeft een overzicht van de belangrijkste rechten en plichten als patient die in de WGBO zijn vastgelegd.
Gezonder leven door bijv. voorkomen van overgewicht, eten van goede voeding. Hoe doet u dat met een chronische ziekte? Uw huisarts kan u helpen. Lees de informatiekaart van de Patiëntenfederatie Nederland.
Wat kunt u doen met digitale zorg? Dit thema van de Patiëntenfederatie Nederlandgeeft informatie over wat er in uw omgeving beschikbaar is om uw zelfmanagement te vergemakkelijken.
DigitaleZorgGids is een onafhankelijk, objectief en betrouwbaar kennisplatform over eHealth. Alles wat u wilt weten over digitale zorgtoepassingen voor patiënten, zorgverleners en zorginstellingen vindt u overzichtelijk op één plek.
in een wilsverklaring legt u uw wensen omtrent ziekte, gezondheid en het levenseinde vast. Meer informatie in dit thema van de Patiëntenfederatie Nederland.
Wie mag en kan uw medisch dossier inzien? Bij een chronische zeldzame aandoening is goede informatie voor hulpverleners belangrijk. In dit thema van de Patiëntenfederatie Nederland leest u meer over uitwisseling van gegegevens.
Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)? Iedere chronische patient in 2020 een eigen PGO. Lees wat en hoe op deze pagina van de Patiëntenfederatie Nederland.
Welke zorgverzekering kiest u? Vind de weg met eerlijke en onafhankelijke informatie van de Patiëntenfederatie Nederland
Het medisch dossier: Ken uw rechten. Drie filmpjes van de Patiëntenfederatie Nederland.
Informatie over persoons gebonden budget (PGB) op de website van Per Saldo, de belangenvereniging voor mensen met een PGB . Ook informatie over Jeugdwet, Wet Landurige Zorg, Zorgverzekeringswet en Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
Met mijnRadboud kunt u in een beveiligde digitale omgeving vanaf uw telefoon, tablet of computer, uw persoonlijke medisch dossier raadplegen, een vervolgafspraak maken of uitslagen van onderzoeken inzien.
Wat kiest u als basisverzekering: een natura- of een restitutiepolis? Informatie over zorgverzekering van Rijksoverheid.
Informatie over het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget (PGB) van de Rijksoverheid.
In het patiëntenportaal Mijn UMC Utrecht kunt u uw medisch dossier, afspraken, medicijnen en uitslagen bekijken. Ook kunt u e-consult met uw zorgverlener houden.
Het Verbond van Verzekeraars, de vereniging van verzekeringsmaatschappijen in Nederland, heeft informatie over ruim 40 verzekeringen op een rij gezet op de website vanatotzekerheid.nl.
Het Landelijk Schakel Punt (LSP), platform voor zorgcommunicatie waarin uw medische gegevens - met uw toestemming - worden uitgewisseld, bijvoorbeeld op de huisartsenpost, het ziekenhuis en in de apotheek.