Diagnose
Overweegt u gebruik te maken van een bepaalde (medische) zelftest en wilt u weten of deze betrouwbaar is, of nuttig voor u kan zijn? De website checkdecheck.nl (van o.a. VSOP) wil u daarbij helpen!
Wat is eigenlijk Next Generation Sequencing en meer informatie over DNA onderzoek van het Erfocentrum.
Vermoedt een arts dat jij - of je kind - een erfelijke ziekte hebben? Dan verwijst de arts je naar een klinisch geneticus. Het Erfocentrum biedt informatie over de diverse soorten DNA onderzoek die de klinisch geneticus doet, zoals SNP array, genpakket, WES-onderzoek of WGS onderzoek.
Medische onderzoeken van het hart of de vaten duidelijk beschreven door de Hartstichting. Beeldvormende onderzoeken zoals Echografie, MRI en CT scan, inspanningsonderzoeken en nog diverse andere technieken.
Hallo Ziekenhuis: uitleg over onderzoeken in het ziekenhuis voor kinderen, door het Jeroen Bosch ziekenhuis.
Informatie over onderzoek van Keel (amandelen of tong), Neus (smaak of reuk), Oren en het Hoofd-Halsgebied (o.a. speekselklieren) van de KNO artsen.
Is uw kind slechthorend of doof? Hier leest u meer over gehoor-, logopedisch en psychologisch onderzoek bijv. bij gestoorde spraaktaalontwikkeling en multidisciplinaire behandeling in een Audiologisch Centrum.
U kunt op verschillende momenten een tweede mening (second opinion) vragen: bij een diagnose, voor én tijdens een behandeling. In deze brochure van de Patiëntenfederatie Nederland leest u meer.
Wilt u een tweede mening (second opinion) van een andere arts inwinnen? Lees op deze webpagina van de Patiëntenfederatie Nederland hoe dit in zijn werk gaat.
Wat betekent de uitslag van bloed- of urine onderzoek? Patiënteninformatie van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde.
Informatie over de zin en onzin van zelftesten van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde.
Diagnostische centra voor onbegrepen klachten. Zie Platform ZON voor meer informatie.
Informatie over aandoeningen en klachten voor patiënten door artsen via Stichting Betrouwbare bron.
De VKS geeft informatie over de diagnose bij stofwisselingsziekten.
Via de VSOP website DiagnoseWijzer kunt u een digitaal dossier bijhouden over uw kind en een overzicht maken om de kinderarts goed te informeren. Beschrijf symptomen, metingen, medicatiegebruik, bezoeken aan zorgverleners, uitslagen van onderzoeken. Hou een dagboek bij.
Informatie over beeldvormend onderzoek op Wikipedia.
Wikipedia over radiologisch onderzoek ten behoeve van diagnose.
Informatie van Wikipedia over het kijkonderzoek, ook wel endoscopie genoemd.