Behandeling
Voor meer informatie over harttransplantatie de website van de Hartstichting.
Informatie over hematopoietische (bloedvormende) stamceltransplantatie bij kanker op Kanker.nl.
KiesBeter is de wegwijzer van de overheid naar goede kwaliteit van zorg en in Nederland.Lees over aandoeningen en behandelingen. Of bekijk en vergelijk kwaliteit van zorginstellingen
De psycholoog in een medische setting is deskundig op het gebied van het omgaan met lichamelijke klachten. Psychologisch of neuropsychologisch onderzoek, begeleiding of behandeling. Lees hier wat de mogelijkheden bij de afdeling Medische Psychologie zijn.
Voor meer informatie over levertransplantatie de website van de Maag-Lever-Darm Stichting.
De informatie over levertransplantatie van de Nederlandse Leverpatienten Vereniging.
Na onderzoek stelt uw zorgverlener een behandeling voor. Het is belangrijk dat u informatie krijgt en dat u die ook begrijpt, voordat u uw toestemming (informed consent) geeft. In deze brochure van de Patiëntenfederatie Nederland leest u meer.
Informatiekaart van Patiëntenfederatie Nederland Samen beslissen: tips om een behandeling te kiezen die bij u past.
Dit thema van de Patiëntenfederatie Nederland behandelt uw rechten en plichten als patiënt zoals vastgelegd in de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).
Dit thema van de Patiëntenfederatie Nederland gaat over ‘Samen beslissen’. Dit betekent dat u samen met uw arts beslist welke behandeling het beste bij u past. Uw arts geeft u informatie over de mogelijkheden en de medische voor- en nadelen. U bespreekt wat dit betekent voor uw eigen situatie en wat uw persoonlijke voorkeur is.
De website van de Nederlandse Transplantatie Stichting geeft patiënten op de wachtlijst voor orgaantransplantatie antwoorden over orgaandonatie. Het betreft organen als nier, alvleesklier, hart, longen, lever en dunne darm.
De website nieren.nl van deNierpatienten Vereniging Nederland geeft informatie over niertransplantatie .
Zeer uitgebreide informatie over hematopoetische stamceltransplantatie van de Nederlandse Vereniging van Hematologie.
Folder van Sanquin voor ontvangers van bloedtransfusies. Bij sommige behandelingen of ingrepen bestaat er een kans dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie).
Wordt uw behandeling vergoed uit het basispakket? Het Zorginstituut formuleert adviezen en standpunten over de inhoud van het basispakket en aanspraken vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw).